Geschiedenis

De geschiedenis van Mélange

Het begin
Enkele oud-leden van het jeugdkoor de Berglijsters, richtten op 1 april 1992 het koor Mélange op.

In de eerste jaren repeteerde het koor in zaal Bergerhof in Ubachsberg. Fred Piepers was toen dirigent. Later repeteerde het koor in zaal Voncken in Ransdaal en in de Ransdaalse basisschool.

 

vandaag
Sinds 2009 is Cultureel Centrum De Borenburg in Voerendaal de vaste stek van het koor. Repetities vinden 1 keer per 2 weken plaats op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur.

Mélange zingt vooral  hedendaagse populaire liedjes. Bijvoorbeeld Viva la Vida van Coldplay, Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en Angels van Robbie Williams. Het koor zingt meerstemmig  in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Afrikaans. De leden zijn onderverdeeld in 3 stemsoorten, sopraan, alt en heren. Bij sommige stukken is meer variatie nodig:  1e en 2e sopraan, 1e en 2e alt en bij de heren  tenoren en bassen.

Het koor telt op dit moment ruim 30 leden en  treedt regelmatig op. Bijvoorbeeld  tijdens de kerstperiode, huwelijks- en jubileummissen,  in diverse (zorg)instellingen, maar ook bij het Zomerfestival in Voerendaal en tijdens de jaarlijkse Boete Repetiesje. Dit is een gezamenlijk optreden op het plein voor de Borenburg waaraan nagenoeg alle Voerendaalse muziekverenigingen meedoen.

De sfeer tijdens de repetities is ontspannen en er wordt veel gelachen. Samen met andere koorleden kun je genieten van een leuke hobby. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid.

 

Nieuwe leden

Nieuwe leden en zeker ook jongere leden zijn meer dan welkom.  Je hoeft heus geen noten te kunnen lezen en prachtig te zingen. Met enthousiasme,  een beetje maatgevoel  en een redelijke stem kom je al een heel eind. Dus heb  je interesse, stuur een mailtje of kom gewoon een keertje luisteren op  woensdagavond.

Wil je lid worden?

Super leuk dat je lid wilt worden van ons gezellige koor! Vul hier je gegevens in en wij nemen contact met je op!

Copyright © 2024 Mélange Design by Dewi Vlek